Going again

Going again

Lieve allemaal,

Na lange tijd weer een nieuw verhaal van mij, op veler verzoek (oké, mijn oma’s). A.s. maandag vertrek ik met Mariëlle naar Zuidoost-azië om daar mijn (voorlopig) laatste dagen als niet-werkend mens door te brengen. Ik ga met mijn moeder naar Cambodja en Vietnam en reis alleen door naar Laos en Thailand, we komen eind maart weer terug.

Afgelopen vrijdag ben ik afgestudeerd en ditmaal kan mijn moeder dus met een ingenieur op reis. Dat houdt zoveel in dat ik waarschijnlijk moet plannen, navigeren en onderhandelen, niks nieuws ten opzichte van vorige keer dus. Maar waar mijn moeder vorige keer na onze tour-programma door India een tikkeltje teleurgesteld was “Dat was wel erg veel luxe en weinig backpacken.” kan ze nu haar hart ophalen. We gaan echt backpacken, met rugtas, slaapzaak en zonder vast reisschema, met alleen onze eerste nacht gepland: couchsurfend op een bank in Bangkok. Voor degenen die mijn moeder niet kennen; zij is cool, echt heel cool. Ik heb haar regelmatig abseilend betrapt, ze (ver)bouwt complete huizen en ze rent mij er waarschijnlijk uit in een sprintje. Ik weet hoe ze van avontuur, natuur, lekker eten en winkelen houdt, en natuurlijk van mij, en dat ze daarom graag meegaat. Andersom mag ze natuurlijk mee voor het geld. Grapje.

Wat voor mij heel anders is deze keer, is dat ik veel meer achterlaat en daarmee ook heel veel heb om naar terug te komen. Vanaf april ga ik beginnen aan mijn eerste echte baan als strategie consultant en ga ik samenwonen met Thijs. We hebben iets moois gevonden aan de Justus van Effenstraat in Utrecht. En daar heb ik keihard voor gewerkt. Solliciteren, afstuderen en een huis zoeken binnen een maand. Ik kan alles, en ik doe alles. En nu is het tijd voor mezelf, ik heb het goed voor elkaar.

De komende tijd, mijn laatste vrije dagen, kan ik puur gaan genieten, nieuwe mensen en culturen leren kennen en leren weer alles naast me neer te leggen. Het wordt fantastisch! Wie wilt, kan mijn avonturen volgen door je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief. Ik zal mijn best doen af en toe weer iets te vertellen over de locale gekkies, erbarmelijke omstandigheden en wijze personen die we tegenkomen. En jullie jaloers maken met strandfoto’s.

Liefs Joëlle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *